APV (ArbejdsPladsVurdering)
Alle apoteker med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering senest hvert tredje år. APV skal også gennemføres, når der sker ændringer i arbejdet, arbejdsmetoder og -processer, der har betydning for sikkerhed og sundhed under arbejdet.
Arbejdspladsvurderingen skal omfatte:
- Identifikation og kortlægning af arbejdsforholdene
- Beskrivelse og vurdering af arbejdsforholdene
- Prioritering og opstilling af handlingsplan
- Retningslinier for opfølgning på handlingsplan
Arbejdsgiveren skal inddrage arbejdsmiljøorganisationen eller de ansatte i planlægning, tilrettelæggelse og gennemførelse af og opfølgning på arbejdspladsvurderingen.
Der er metodefrihed på området bl.a. er det muligt at gennemføre en klassisk APV elektronisk - se efterfølgende ideer til forskellige modeller/skemaer.
Har i spørgsmål så kontakt Maja Frahm Oue på mail: mfo@crecea.dk eller telefon 2274 7017.
APV - Værktøjer/Modeller
Det er vigtigt, at I internt i arbejdsmiljøorganisationen drøfter, hvilke fordele og ulemper der kan være ved de forskellige modeller.
Model 1 - APV på arbejdsfunktionerModel 2 - TjeklisteModel 3 - APV på arbejdsmiljø og trivselModel 1 - APV på arbejdsfunktioner (word)Modul 2 - Tjekliste (word)Model 3 - APV på arbejdsmiljø og trivsel (word)
APV - Værktøjer/ Elektronisk APV
Nu er det også muligt at gennemføre en klassisk APV elektronisk. Hvis I på apoteket er interesseret i at afprøve denne model, næste gang I skal gennemføre APV – så kontakt gerne CRECEA på tlf 70 10 86 00.
Beskrivelse - Elektronisk APVSkema - Elektronisk APV
APV - Værktøjer/Dialogbaseret APV - Konsensusmodel
Beskrivelse - Konsensus-modelSkema - KonsensusmodelSkema - Konsensusmodel - Word
APV - Ledergruppen
En APV er en arbejdspladsvurdering, som er for alle på apoteket – den omhandler det fysiske, ergonomiske, kemiske og psykiske arbejdsmiljø. Men en traditionel APV rammer sjældent plet på det særlige psyko-sociale arbejdsmiljø, der knytter sig til ledelsesfunktionerne på apoteket.
Med ”APV i ledergruppen” kan apotekets ledelse/ledergruppe undersøge, hvordan ledelsen trives og samarbejder for i fællesskab at kunne løse apotekets kerneopgave og sikre den gode trivsel på apoteket.
Som ved en traditionel APV består ”APV i ledergruppen” af:
- Identifikation og kortlægning
- Prioritering og handleplan
Modellen beskriver meget konkret, hvordan et 2 timers ledermøde kan bruges til ”APV i ledergruppen”.
Har apoteket spørgsmål eller kommentarer til ”APV i ledergruppen”, så kontakt gerne CRECEA v. Arbejds- og organisationspsykolog Tine Grynnerup på tbg@crecea.dk eller telefon 24 28 91 52
APV - Ledelsen på apoteket
APV - Tjekliste og Handlingsplan
APV - HandlingsplanAPV - Handlingsplan (word)APV - TjeklisteAPV - Tjekliste (word)